Een ongeluk zit in een klein hoekje! Wat te doen bij letselschade?

Hoe vaak denken we wel niet: dat zal mij niet overkomen! Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. Zo kan men als fietser of als automobilist worden aangereden, een ongeval op de werkvloer of in huis meemaken of in het ziekenhuis geconfronteerd worden met een medische fout.

Allemaal gebeurtenissen die iedereen kan overkomen. Vaak valt de impact van een ongeval mee maar het gebeurt helaas ook regelmatig dat iemand toch lang klachten ervaart na een ongeval. De schade is dan vaak vele malen hoger dan men in eerste instantie had verwacht.

Waarom een letselschadeadvocaat inschakelen?

Vaak weet men niet goed waar men recht op heeft na een ongeval. Zo zijn er standaard vergoedingen voor huishoudelijke hulp als u bepaalde huishoudelijke taken niet meer kunt uitvoeren. Ook als uw partner deze taken van u heeft overgenomen, hebt u recht op een vergoeding. En wat als u uw werk niet meer (volledig) kunt uitvoeren door een ongeval? Het is dan van groot belang dat u goed wordt begeleid zodat uw inkomen en pensioen zeker wordt gesteld.

Naast de vergoeding van de materiële schade is het voor een slachtoffer ook belangrijk dat er een smartengeldvergoeding wordt betaald die recht doet aan de pijn en het leed. Een letselschadeadvocaat zal er daarom voor zorgen dat een slachtoffer het juiste bedrag aan smartengeld ontvangt.

Omdat een ongeval een grote impact op uw leven kan hebben is het belangrijk om tijdig een letselschadeadvocaat in te schakelen. Een advocaat kan vaak vrij eenvoudig de aansprakelijkheid beoordelen en een inschatting maken van uw schade. Door kort na het ongeval een letselschadeadvocaat in te schakelen weet u zeker dat u uw schade na erkenning van aansprakelijkheid vergoed gaat krijgen en dat uw toekomst zeker wordt gesteld. In de tussentijd kunt u zich richten op uw herstel en hoeft u zich niet bezig te houden met discussies met de wederpartij. Dit doet uw advocaat voor u.

Waar helpt een letselschadeadvocaat u bij?

Een letselschadeadvocaat helpt u onder meer bij:

  • Het aansprakelijk stellen van de wederpartij
  • Het in kaart brengen van uw schade, ook uw toekomstige schade
  • Het aanvragen van voorschotten zodat u de gemaakte kosten kunt voldoen
  • Het voeren van een medische discussie

Omdat Groenewegen Advocaten ook gespecialiseerde arbeidsrecht advocaten in dienst heeft kunnen er ook adviezen worden gegeven die zien op uw eventuele werkhervatting of problemen met uw werkgever.

Vergoeding van de advocaatkosten

Een slachtoffer hoeft zich geen zorgen te maken over de kosten van de advocaat. Er staat namelijk in de wet dat een aansprakelijke partij de redelijke kosten van rechtsbijstand moet vergoeden. Dit betekent dat wanneer een ander aansprakelijk is voor uw ongeval (u bent bijvoorbeeld door een ander aangereden), de advocaat de kosten in rekening kan brengen bij de aansprakelijke partij. Hierdoor hoeft een slachtoffer zich geen zorgen te maken over de kosten en hoeft een slachtoffer deze niet voor te schieten.

Loonregres van de werkgever

Voor de werkgever kan het ongeval ook een grote impact hebben. In veel gevallen moet het loon (deels) worden doorbetaald terwijl de werknemer ziek is. Wanneer er een ander aansprakelijk is voor het ongeval dat uw werknemer is overkomen, kunt u als werkgever loonregres uitoefenen. Zo krijgt u onder andere het netto-doorbetaalde loon en de redelijke kosten voor re-integratie van uw werknemer vergoed. Ook hier kan Groenewegen Advocaten u bij helpen.

Heb ik wel of geen zaak?

In sommige gevallen is het niet direct duidelijk of u uw schade op iemand kunt verhalen. Bent u bijvoorbeeld over een loszittende stoeptegel gestruikeld, hebt u letsel opgelopen tijdens een bedrijfsuitje of bent u op vakantie aangereden? Ook in dat soort situaties is er een kans dat u uw schade toch vergoed kunt krijgen.

Twijfelt u of u recht hebt op schadevergoeding of wilt u uw zaak aan ons voorleggen? Neem dan vrijblijvend contact op met mevrouw mr. M. (Marleen) van Mourik.

 

Dit artikel is geplaatst op 13 juli 2017